Skip to content

Historic Charleston Foundation logo

images banner
images banner small

Photos

Search Hints: To search by phrase wrap your criteria in quotation marks (e.g., "Find me"). Hover over image thumbnails to view captions. Click on image thumbnails to enlarge.

4078 results found sorted by relevance. Records searched: 4078

  1. 26 Meeting Street (William Mason Smith House) After 1886 Earthquake - 1886

    Reprint of post-1886 Earthquake photograph of the William Mason Smith House (26 Meeting Street, showing damage done to the north and west elevations. Original photograph at Gibbes Museum of Art

    Record Type: Photo

    26 Meeting Street After 1886 Earthquake
  2. Bull House (35 Meeting Street - ca. 1950s

    B&W photograph of the Bull House (35 Meeting Street). East (front) elevation.

    Record Type: Photo

    35 Meeting Street, ca. 1950s
  3. Bull House (35 Meeting Street - ca. 1996

    B&W photograph of the Bull House (35 Meeting Street). East (front) elevation.

    Record Type: Photo

    35 Meeting Street (ca. 1996)
  4. Brunch-Hall House (36 Meeting Street) - ca. 1996

    Four B&W photographs of the Brunch-Hall House (36 Meeting Street): a: West (front) elevation. b-d: Corner view showing the west (front) and south (piazzas) elevations.

    Record Type: Photo

    a: 36 Meeting Street (ca. 1996)
  5. Nathaniel Russell House - ca. 1997

    Color photography (slides and transparencies) of the Nathaniel Russell House: Folder 1, Exterior: street (front elevation) Folder 2, Rooms: Music Room: Photographic print of Music Room showing harp, lyre on settee, rug; photographic transparencies of Music Room instruments -- piano (67.1.4), harp (60.11.1), and music stand (71.1.1); seven slides of various objects including the candelabras (61.1.5-6), piano, and lyre (58.27.7). Di...

    Record Type: Photo

    Molding - 3rd Floor Bedroom
  6. Nathaniel Russell House, East Elevation: Doorway - 1939

    B&W photograph of the east elevation of the Nathaniel Russell House (51 Meeting Street), featuring the iron balcony and doorway. Handwritten on verso of photo: "Charleston, South Carolina, Nathaniel Russell House. His daughter Sarah married Right Rev. Theodore Dehon. House now belongs to Frank Pelzer, now to Mrs. Frank Pelzer. 1939."

    Record Type: Photo

    NRH East Elevation - Doorway, 1939
  7. Entry Hall/Foyer Doorway, Nathaniel Russell House (51 Meeting Street) - 1925

    Reprints of two B&W photographs of the view through the entry hall and foyer doorway. View of staircase in Photo B. Taken shortly before the Pelzer family renovated and redecorated. (See HSR, vol. 6.)

    Record Type: Photo

    a: Nathaniel Russell House Entry Hall/Foyer Doorway
  8. North Elevation of the Nathaniel Russell House (51 Meeting Street) - ca. 1955-56

    B&W photograph of the north elevation of the Nathaniel Russell House from across the cemetery of the First Scots Presbyterian Church. Handwritten on back of photo by photographer: "Unusual view from churchyard."

    Record Type: Photo

    Nathaniel Russell House, North Elevation
  9. Timothy Ford House (54 Meeting Street) - ca. 1949

    Two B&W photographs of the Timothy Ford House (54 Meeting Street): a: West (front) elevation. b: Corner view of house showing the west (front) and south (piazzas) elevations. Car parked in front of house.

    Record Type: Photo

    a:  54 Meeting Street, 1958
  10. Timothy Ford House (54 Meeting Street) - ca. 1996

    Four B&W photographs of the Timothy Ford House (54 Meeting Street): a: Corner view of house showing the west (front) and south (piazzas) elevations. b: Door. c-d: Aerial views

    Record Type: Photo

    a: 54 Meeting Street, ca. 1996
  11. Timothy Ford House (54 Meeting Street) - 1905

    Photograph (scan) of the Timothy Ford House (54 Meeting Street), corner view of house showing the west (front) and south (piazzas) elevations. Wooden fence borders the lot. Two men walk on the sidewalk in front of the house.

    Record Type: Photo

    54 Meeting Street, 1905
  12. 64 Meeting Street, ca. 1789 (Andrew Hasell House) - ca. 1996

    Two B&W photographs of the Andrew Hasell House (64 Meeting Street): a: Corner view of house showing the west (front) and north elevations. b: Corner view of the house showing the west (front) and south (piazzas) elevations.

    Record Type: Photo

    a: 64 Meeting Street
  13. 64 Meeting Street (Andrew Hasell House) - Undated

    Four B&W photographs of the Andrew Hasell House (64 Meeting Street); a: Aerial view of the piazzas (south elevation). b: View of the rear portion of the south elevation showing the edge of the piazzas, hyphen, and kitchen house. Looking west from the garden. c: View from the garden of the east elevation of the kitchen house. d: View from the rear elevation of the kitchen house, looking west across Ropemaker's Lane.

    Record Type: Photo

    a: Piazzas, 64 Meeting Street
  14. 68 Meeting Street (John Cordes Prioleau House) - ca. 1996

    Two B&W photographs of the John Cordes Prioleau House (68 Meeting Street): a: View of the southwest corner of the house, predominantly showing the piazzas (south elevation). b: View of the west (front) elevation from across the street. Tree partially obstructs the view.

    Record Type: Photo

    a: 68 Meeting Street Piazzas
  15. 69 Meeting Street (John E. Poyas House) - 1970s?

    Two B&W photograph of 69 Meeting Street (John E. Poyas House): a: View from across the street showing the east (front) and piazzas. b: Unidentified room with two doors. Photo was used in one of HCF's "Landmarks in Use" tours.

    Record Type: Photo

    a: 69 Meeting Street, 1970s

Thank You!

Confirmation Message Here....